12/13 NEDERLAND - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van SHISHCO SY - WaarBenJij.nu 12/13 NEDERLAND - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van SHISHCO SY - WaarBenJij.nu

12/13 NEDERLAND

Door: Frans

Blijf op de hoogte en volg SHISHCO

07 Juli 2012 | Nederland, Rotterdam

H E T . I S . G E L U K T ! ! !

VERTREK
We zijn 1 juli vertrokken. Uitgezwaaid door een aantal dierbaren vanuit de haven van Heerenveen.
Zo volgestouwd dat Janny aan buurvrouw het reisplan moest uitleggen. “Zuid Amerika” zei ze,
“Maar dan ga je toch wel binnendoor ??!! “

VASTGELOPEN
De eerste dag liepen we 4 keer vast in ons mooie Friesland. Toch te zwaar beladen ?
Maar in ruimer sop ging het beter en zijn we in dagtochtjes al hoppend via Amsterdam
en Scheveningen ( bij SIMONIS vis eten ) naar Rotterdam gevaren.

SSB
Daar zou Radio Holland de SSB radio in orde maken, maar helaas die is en blijft stuk.
We proberen nog een oplossing te vinden maar of dat lukt blijft de vraag en een nieuwe
is niet in ons budget beschikbaar.

VAKANTIE
We genieten van onze vakantie en het mooie weer. Een paar dagen Rotterdam is geen straf en zowel onze (schoon-)kinderen Michiel, Marijke, Roland en Floor wonen hier. Gezellig.

INFO:

Gratis sms naar de Iridium via: http://www.satcomm.nl/pagina/3/service
Of via www.iridium.com
Of rechtstreeks via http://messaging.iridium.com/
Of via email: 881622437875@msg.iridium.com
Nummer van de switch van Iridium (Two Stage Dialling Access): +1 480 768 2500 en
daarna de 12 cijfers van het Iridium nummer ingeven (kosten Iridium)

• 07 Juli 2012 - 13:50

Jolinette Lensink:

Hoi Frans en Janny,

Lieve groet van Jolinette

• 07 Juli 2012 - 15:49

Kees Donker:

Wij wensen jullie een indrukwekkend goede reis en een behouden vaart.
    hartelijke groet, Kees, Meike en Linde Donker

• 07 Juli 2012 - 19:27

Wouter Verhey:

Beste Frans & Janny,

Na ons onverwacht weerzien en de koffie, de kennismaking met Janny, gaan we nu volgen hoe jullie reis zal verlopen. Ingrid en ik wensen jullie behouden vaart! Mooi te zien dat jullie ook de tijd nemen Hollands grootste haven mee te nemen in de tocht! Als is het maar voor de uitzwaai door de kinderen!
    Hartelijke groet, Wouter & Ingridj Verhey / Oss

• 07 Juli 2012 - 21:58

Feiko Feijtes:

Hoi Beiden!

Veel, heel veel plezier op jullie tocht!

Gr, feiko

• 08 Juli 2012 - 06:29

Christo Hensen:

Ruim twee jaar geleden kwamwn wij elkaar tegen bij het solo evenement van NVVR. Jij was toen al vol plannen voor de grote reis. Nu is het zover. Gefeliciteerd, jullie doen waar anderen van dromen. Het gaat jullie zeker lukken, zeker met die Koopmans van jullie.
    Ik blij jullie volgen, misschien blijf je ook schrijven voor Zeilen, ik lees het graag.
    groeten van Christo a/b You Too in Blue, nu in West Terschelling.

goede reis behouden vaart.

• 08 Juli 2012 - 10:01

Piet Kousemaker:

He Janny en Frans,,,

Goede reis, heel veel plezier en een behouden vaart.
    Ik ga je ook volgen.

Grt Piet

• 08 Juli 2012 - 10:03

Marjan:

Hoi Frans/Janny,
    Leuk te horen dat jullie nu echt het ruime sop hebben gekozen én nog 358 dagen voor de boeg hebben ;-). Geniet er van. Ben benieuwd naar jullie verhalen.
    Veel plezier nog in Rotterdam,
    Marjan

• 08 Juli 2012 - 13:17

Addy Gijbels:

Hallo Janny & Frans, Kikken zeg, zo'n reis maken, echt gaaf. Als onervaren zeezeiler lijkt me zo iets 'n geweldig avontuur. Jammer dat ik je bij "Simonis" niet heb kunnen treffen ( was er 1 dg. tevoor). Heel, heel veel plezier en natuurlijk behouden vaart. grts., Addy

• 08 Juli 2012 - 14:38

Peter, Anja En Liza:

Zwaarbeladen de horizon tegemoet!!! Maar gelukkig goed bij stemming......het komt allemaal goed!
    Wij wensen jullie veel "'foar de wyn" en natuurlijk veel zon-uren aan zowel bakboord als stuurboord!!!
    We zullen jullie volgen via de blog. Heel veel sucses en al bovenal veel genietplezier!!! Dikke knuffels van ons drie.

• 08 Juli 2012 - 15:17

Siebe En Tjitske:

Hoi Frans en Janny,
    Veel plezier en een behouden vaart!

• 08 Juli 2012 - 19:14

Wouter:

Hoi Frans en Janny.
    Enorm veel zeil en reisplezier.
    Groeten Wouter

• 09 Juli 2012 - 06:25

Monique:

Hoi Janny en Frans,
    Alle leden van SOS-Holland wensen jou een heel goede reis. Geniet er van!
    Hartelijke groet,
    Monique

• 09 Juli 2012 - 07:43

Ina Pipping :

Goedemorgen heer Van Buuren,
    Heel veel succes en een goede reis.
    Hartelijke groeten van Ian van de arbodienst

• 09 Juli 2012 - 08:11

Dick & Elke Schreurs:

Beste Frans en Janny,

Living your dreams..............Sjiek!!!
    Veel, heel veel plezier en voorspoed gewenst vanuit het net iets minder natte Maastricht.

• 09 Juli 2012 - 08:24

Erik Hardonk:

Beste Frans en Janny,

De Driehoek Noordzee was, zoals voor veel deelnemers, een mooie voorbereiding voor zo'n grote reis.
    Veel plezier en een behouden vaart!

Met vriendelijke groet,

Erik Hardonk

• 09 Juli 2012 - 17:50

Marjolein En Gerry:

Hee Frans en Janny,

Nogmaals... heeelll veel succes en geniet van de prachtige reis.

En dit alles ook namens Bo !!

Marjolein en Gerry + kids.

• 11 Juli 2012 - 09:01

Hans En Carla Burger:

Net terug van onze eigen vakantie met de boot (naar o.a. Maastricht) lezen we dat jullie vertrek nu echt heeft plaats gevonden. Wij konden daardoor helaas niet bij jullie vertrek aanwezig zijn.
    Fantastisch en wat avontuurlijk. We wensen jullie een "behouden vaart" toe en heel veel goede wind. We blijven graag op de hoogte van jullie verdere reisverslagen en volgen jullie via de e-mail. Nogmaals heel veel plezier en avontuur toegewenst.

• 11 Juli 2012 - 20:13

Annette:

Hallo reizigers, volgens de AIS liggen jullie nog in Rotterdam, maar dat hoop ik toch niet voor jullie: gaat nu alles naar wens? Liefs Annette

• 15 Juli 2012 - 11:24

Annie:

Hee Frans en Janny

1 juli heb ik jullie uitgezwaaid, mooi dat Frans zei: we gaan weg... afscheid nemen valt zwaar.
    Na voldoende 'uitgerust' in Rotterdam nu richting Oostende, op naar de grote wateren, de radio is gelukkig gemaakt...
    Hee mensen, geniet van de vrijheid en het wijdse om je heen.

Liefs van Annie

• 15 Juli 2012 - 12:03

Henk En Irene:

Hoi Frans en Janny.
    Heel heel goede vaart genieten

• 16 Juli 2012 - 05:47

Zwanet:

Wat een uitdaging zeg.
    Wens jullie heel veel plezier saampjes en een behouden vaart.
    Heel bijzonder.
    Hartelijke groet.
    Zwanet

• 16 Juli 2012 - 16:57

Victor Bom:

Ik wens jullie een heel mooie en vooral behouden vaart. Ik hoop jullie nog vaak te ontmoeten in de Caraieb bv.

Victor Bom
    Mamira Fenna
    vertrekkersblogs.nl/mamira

• 16 Juli 2012 - 18:01

Anneke De Vries:

Even niet opgelet en nu zijn jullie alweer 14 dagen onderweg. Ik mag toch hopen dat jullie R'dam inmiddels hebben verlaten! In elk geval een heel goede reis gewenst. Ik ben benieuwd naar jullie verslagen
    Groeten Anneke

• 20 Juli 2012 - 03:59

Ben Morrien:

Heel veel plezier met jullie mooie reis! Geweldig om zoiets te doen en wat een vrijheid..en ik ben weer thuis frans myn kens haard zyn been gebroken wei laagen in ditelorde vast gr ben

• 20 Juli 2012 - 08:43

Peter En Annet:

De bemanning van de Daan Douwe (defecte voorstag in Boulognne s Mer) volgt jullie op jullie reis. En vooral een behouden vaart. Annet en Peter

• 28 Juli 2012 - 14:29

A:

Hoi Janny en frans

• 31 Juli 2012 - 16:29

Walewijn De Vaal:

Dag Janny en Frans,
    wij zagen jullie (via onze boord AIS) in de nacht van vr 20/07 op za 21/07 op vijf mijl afstand van ons passeren in het Kanaal, ergens ter hoogte van Dieppe. Hoe toevallig! Hebben jullie via de marifoon nog geprobeerd even te spreken, maar kregen geen contact. Wij onderweg terug van onze vakantie naar de Kanaaleilanden, jullie onderweg voor de grote reis.
    Nu liggen jullie al in Coruna. Goed zeg! Veel plezier, gezondheid en geluk.
    Met vriendelijke groet,
    Walewijn de Vaal en Hedda Visser, sy Antares.

SHISHCO

Waar de SHISHCO nu ligt kun je zien op: http://www.marinetraffic.com/ais/nl/shipdetails.aspx?MMSI=244630614 Bemanning: Frans van Buuren, 03-01-1953 uit Oudehaske en . . . . . . . Janny van der Jagt, 28-12-1954 uit Zwolle De SHISHCO is een aluminium kieljacht Werf: DEVO, Hellevoetsluis. Type: Koopmans 37 Ontwerp: Koopmans sr. Bouwjaar: 1985/6 Lengte: 11,25 Breedte: 3,40 Diepgang: 1,95 Motor: Buck 36 Pk Schroef: 3 blad vast Waterverplaatsing: 8000 kg Zeilen: Quantum Stuurautomaat: Raymarine Windvaan: Sailomat Radar: 2Kw Raymarine Kaartplotter: Raymarine AIS: Zender /ontvanger Marifoons: Sailor 2 X Reddingvlot: 2 pers. Bell-ship Anker: V. Delta 16 kg. A. Bruce 20 kg Ankerlier: Lewmar elektrisch Ankerketting: 60 mtr. Accu's: 3 Windgenerator: Leading Edge 20 Ah Zonnepanelen: 2 X 6 Ah Antifouling: Intersleek Koken: 3 pits gas Bijboot: Zodiac BB-motor: Yamaha malta

Actief sinds 24 Jan. 2009