12/13 FRANKRIJK
Blijf op de hoogte en volg SHISHCO
01 Augustus 2012 | Spanje, A Coruña
ZUID WESTER
Harde Zuidwesten wind plaagt ons sinds ons vertrek. Ook nu weer.
Rrss, rrsss, BENG, BENG, rrsss, BENG, BENG, rrssss, BENG, rrsss, BENG.
Zo hakt en beukt de boot erover in gevecht met de golven.
Stevige wind, 3de rif, storm fok.
Wel komen we goed vooruit en na een dag beuken wordt de zee milder en het zeilen leuker. De laatste dag moeten we zelfs motoren om nog in Spanje te komen.
TEGENSLAG
We genoten van Rotterdam, waar we een aantal dagen lagen in een laatste poging de SSB-radio aan de praat te krijgen. Het ontvangen is geweldig alleen kunnen we nog niet zenden, ondanks alle moeite en vakmanschap van Durk van der Veen.
Na Rotterdam zijn we in 1 ruk doorgevaren naar Boulogne sur Mer. Onderweg ter hoogte van Zeebrugge een navigatieblunder en vlak voor Boulogne, precies bij Cap Gris Nes, met windkracht 6 – 7 tegen en stroom mee, dus golven om bang van te worden, ratelde ons anker spontaan naar beneden. Nu hebben we die maar wel extra geborgd met een lijntje.
In Boulogne zijn we verwaaid blijven liggen en kwamen de jachten die uit het noorden kwamen veelal met schade binnen. Wij moesten ook zonodig eens proberen uit te varen en ook wij moesten het na een tijdje opgeven; Niet te doen.
SPANJE
Na een paar dagen konden we door. Naar Cherbourg, de springplank naar Guernsey.
Toen veilig naar Guernsey. Leuk eiland en echt heel Engels. Verboden voor huisdieren, links rijden, Ponden, Engels bier in Engelse pubs.
Toch nog 1 dag naar Jersey, een veel moderner eiland met dito haven tegen het centrum aan.
Van Jersey uit de Golf over. Een dikke 500 zeemijlen verder.
De voorspellingen gaven noordelijke winden en wij kregen . . . . . . . Zuid west.
Pal tegen en alles aan de wind opboksen. Best vermoeiend.
We hebben verstekeling ( duif ) gehad die meer dan een dag mee gevaren heeft.
Natuurlijk zijn we in de golf blij gemaakt met een school dolfijnen.
En nu zijn we dan In LA CORUNA / Spanje en het is hier geweldig.
Veel collega vertrekkers, ieder met zijn eigen Golf-ervaring.
Verder een heel gezellig stadje, a la Barcelona.
We genieten. Hier blijven we een tijdje.
WORDT VERVOLGD.
INFO:
Mobiel: +31651501059
E-mail: shishco@live.nl
AIS volgt ons, zie:
06 Augustus 2012 - 16:12
Monique:
Hoi Janny en Frans,
Ik had al eerder gekeken op jullie reisverslag en zag nog niets. Ik vroeg mij al af waar jullie waren.
Jullie hebben je wel kranig geweerd met die harde wind en hoge golven! Heel veel plezier in Spanje.
groetjes,
Monique -
06 Augustus 2012 - 20:47
Annette:
Hoi Frans en Janny, nou.. zoveel dagen bleven jullie niet in A Coruna zagen we op de AIS: hadden jullie eindelijk de wind mee? Ik hoop het voor jullie want erg relaxerd is het niet tot nu toe als ik het zo lees. Dat AIS is prachtig: we hadden bv ook jullie poging tot uitvaren bij Boulogne gezien. Weer erbij gezocht, maar die gaf eigenlijk niet veel geks aan: klaarblijkelijk, zoals jullie ook zelf schrijven(over dat N en toch ZW) klopt het lang niet altijd! Hoe voelt het nu na de eerste echte grote sprongen in jullie avontuur? Is de reis al het doel geworden? Hier geen al te gekke dingen, liefs Annette -
06 Augustus 2012 - 21:05
Willem De Heus:
Hallo Frans en Janny,
het is wel een vorm van zelfkastijding hoe jullie via Biscaye tot Noord Spanje zijn gekomen.
wel even iets ander dan een snelle trimaran op een kalm Gouwzeetje.
bewondering voor jullie doorzettingskracht.
groeten en succes gewenst
willem de heus -
07 Augustus 2012 - 12:24
Ineke:
Hoi Frans en Janny,
Nou, dit kun je wel een vuurdoop noemen. Jullie hebben het meteen wel voor de kiezen gekregen. Gelukkig hebben jullie het goed doorstaan. Zal allicht vertrouwen geven voor de rest van de reis.
Heerlijk dat jullie zo genieten van La Coruna. Kun je even lekker op adem komen. Blij te horen dat alles goed is.
Goede reis verder en tot horens.
Joost en Ineke -
08 Augustus 2012 - 10:13
Peter En Barbara:
We hadden al gezien dat de tocht zuidwaards niet zonder moeite ging. Via de mail hoorden we (tot La Coruna) van Joke hoe het ook met jullie ging. Mooi dat de eerste grote stap -de golf- nu genomen is! We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen verder. Hier genoten we afgelopen weken van prachtig zeilweer (ook in Boulogne).
groeten
Peter en Barbara -
09 Augustus 2012 - 09:42
Brigit:
Hi Janny en Frans
Fijn om te horen dat het goed gaat met jullie en even 'vaste''grond onder jullie voeten hebben! Als het goed is krijgen we nu ook in NL zomer!!
Mail voordat we naar Italie gaan even ,oke?
Warme groet Han en Brigit -
19 Augustus 2012 - 16:52
Annie:
Hee Janny en Frans
alles goed met jullie?
Hevig tochtje daar op de golf van biskaye, goede vuurdoop...
Nu ik dit schrijf zijn jullie misschien alweer onderweg.
Bij jullie ook zo warm, hier 33 graden in de schaduw.
Ik heb vanmiddag gewerkt, ik denk dat je beter op de boot kunt zitten.
Nog een week dan ga ik naar Vietnam, Janny, jij mijn reismaatje zit nu op de boot.
Ik moest een ander zoeken...
Hee mensen, tot over een tijdje.
Goede reis
Lieve groet van Annie. -
20 Augustus 2012 - 10:15
Floor:
Wat een start! Hopelijk hoeven jullie niet het hele jaar tegen de wind in te bikkelen. Wel erg tof dat jullie al dofijnen hebben gespot. Geniet in Spanje!
X uit Nederland
Floor & Roland -
20 Augustus 2012 - 13:38
Floor:
Portugal inmiddels zie ik! Leuk, veel plezier! -
26 Augustus 2012 - 12:22
Foekje:
hoi Frans en Jannie
Leuk weer wat te lezen over jullie reis.Voorlopig nu maar even voor het windje dacht ik!
Geniet ervan!
groetjes