12/13 MADEIRA - CANARISCHE EILANDEN
Blijf op de hoogte en volg SHISHCO
15 Oktober 2012 | Spanje, Canarische Eilanden
Komt dit wel goed ?
ORKAAN OVER MADEIRA
Wauw, de windmeter knalt ineens over de 40 knopen en we zijn nog maar kort de haven uit. Gauw de zeilen strijken en op een heel klein stukje zeil bijliggen en de storm afwachten.
De orkaan heeft ons dan toch nog te pakken. We hadden het zo mooi gepland.
De orkaan OSCAR draaide al dagen zo niet weken rondom de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. De haven van Madeira liep steeds voller en niemand maakte ook maar aanstalten om weg te gaan. Dus wij dan ook maar niet en genoten volop van dat prachtige bloemeneiland. We troffen er een gezellig stel Franse zeilers, Annick en Dennis, waar we leuk mee optrokken. Hoewel die ons meevoerden in het bos waar we zo verdwaalden dat we na 5 uur lopen pas weer een verharde weg vonden. De bewoners van het eiland genieten elk weekend van meerdere feesten met muziek, grote vleesspiesen en veel heerlijke en goedkope drank. ( Met name de verse poncha’s met moonshine en honing )
Toen orkaan OSCAR echt uit beeld verdwenen was vertrokken we uit Funchal. Een eind uit de kust kregen we die storm, maar dat was een acceleratiewind, een soort valwind over zo’n eiland. Goed dat we zoiets vorig jaar al een keer meegemaakt hadden. Gelukkig ging het niet nog harder waaien en bleef het zo´n 2 uur bij windkracht 9 – 10 Beaufort en beste golven.
TERUG IN IJSLAND
Van Madeira zeilden we naar Lanzarote. Vanaf zee zagen we grote caravanparken wat later steden met alleen witte huizen bleken te zijn. De hoofdstad Arrife had eigenlijk geen fatsoenlijke aanlegplek en na wat beroerd ankeren gingen we verder naar een mooie jachthaven. We hebben ook daar een auto gehuurd en ontdekten dat het eiland heel veel op IJsland lijkt, vulkanisch en ruig. Van de temperatuur kunnen ze in IJsland nog wat leren. Tijdens onze rit troffen we in Teguise in een kroegje een paar oude baasjes waarvan eentje heel leuk gitaar speelde. Hij bleek de plaatselijke gitaarbouwer te zijn van de Timple gitaar met 5 snaren .
NAAR 3000 METER
Van daar naar Santa Cruz deTenerife. We troffen er een feestweekend met Flamingo demonstraties en salsa muziek en voor ons salsadans. Per auto naar de Teide, DE vulkaan met een top van 3000 mtr. Een prachtige berg en een adembenemend uitzicht. Hoewel het eiland heel groen is met veel bananenbomen is het vanaf de Teide en zuid daarvan weer kaal en vulkanisch. Een heel gevarieerd eiland. Heel rustige gebieden en met name het zuiden heel toeristisch. De wegen rondom de Teide zijn een Mekka voor motorrijders. Allemaal lekker te nemen (haarspeld-) bochten.
IN DE BRAND
Afgelopen augustus is 20 % van de bossen op het eiland Gomera door brand verwoest. Aangestoken. Dood zonde want Gomera is een rustig wandeleiland met prachtige bossen. Vanuit onze haven San Crisotbal konden we per bus ritten maken om het eiland te zien en naar wandelgebieden te reizen. Het wandelen is bijna bergbeklimmen zo steil gaat dat daar, maar wel mooi.
LEK GESLAGEN
Onderweg naar het laatste en zuidelijkste eiland El Hiero ging onze bilgepomp opeens heel fanatiek water afpompen. Bij controle bleek een waterleiding stuk. De tweede deze reis. Een drinkwatertank zo goed als leeggelopen. El Hiero was leuk. Een groot natuurreservaat waar maar heel weinig mensen wonen en heel weinig mensen op vakantie heengaan. Echt iets voor natuurliefhebbers, wandelaars en duikers.
KAAP VERDEN
We zijn nu net aangekomen op de eilandengroep Kaap Verden, op 750 mijl verder. We hebben daar hoge verwachtingen van omdat dat het eerste echte zwart Afrikaanse land is.
HEIMWEE
Ja, we hebben allebei best weleens heimwee. We missen de familie, de vrienden, de babbels en zo. We zijn net HERENWAL SERVICE-klanten die verder niets te doen hebben en we kijken uit naar berichten van uit Nederland. Nou ja, we missen jullie en wat jullie bezig houdt.
CONTACT:
Mobiel: 0031-(0)6-51-501059
E-mail: shishco@live.nl
AIS volgt ons, zie:
23 Oktober 2012 - 21:19
Zwanet:
Nou zeg wat een reis, een hele belevenis.
Fijn dat jullie velen meelaten genieten
Weet dat we zelfs in de nacht in Oosterwolde wel eens kijken op de PC waar jullie zijn.
Ook zorgvragers hebben belangstelling.
Een tijdje was het even stil.
Kan me voorstellen dat je een beetje heimwee hebt naar hen die jullie zo lief zijn.
Een uitkomst dat je door de mail en skypen toch met hen kontakt kunt hebben.
Af en toe tour ik nog eens rond in de nacht in jouw werkgebied.
Wens jullie nog een goede vaart en geniet van alles daar ver weg van ons.
23 Oktober 2012 - 22:35
Annie:
Hoi Janny en Frans
Wat een bikkels, weer een stuk richting Zuid-Amerika volbracht.
Dat is wat anders dan Vietnam.
Ik las jullie verhaal, heimwee, graag verhaaltjes van het thuisfront, dus meteen in de pen...
Canarische eilanden heb ik nog gekeken naar, goedkope vluchten, hoe verder....... hoe moeilijker.
Geweldig, wat jullie meemaken.
Hier wordt het herfst, ook mooi hoor, bladeren, regen, storm, heeft ook wat.
Willen jullie je hoofden ook eens op de foto zetten, hoe zien jullie eruit op dit moment, verwaaid, zeerotten, vissen?
Hee mensen, genieten blijven en tot horens,
liefs van Annie. -
23 Oktober 2012 - 23:34
Leo:
Moi Frans en Janny,
Tsja, zo maak je nog eens wat mee. thuis in bedje kan het ook gevaarlijk zijn...
soms best wat jaloers op jullie, maar niet bij stormen en bonken aan lager wal...
Goed dat ondanks wat technische (elektronische...) pech de bilgepomp betrouwbaar is!
Hier alles ok, naast veel klantenwerk en pubers vermaken ook nog een intern verbouwinkje, erg arbeidsintensief maar heerlijk om een paar dagen lekker thuis bezig te zijn.
Waarschijnlijk is m'n vriendinnetje zwanger, het baren zal geschieden voordat jullie je returnpunt bereiken.
De herfstkleuren doen 't prachtig!
Ik wens jullie een optimaal relativerings- en genietvermogen!
Hartelijke wensen vanuit zonovergoten Oosternieland.
Leo -
24 Oktober 2012 - 09:15
Piet Weda:
Hoi allebei.
Nou nou, het is me al met al wat met julliie tweeén daar,storm, pech en val winden. hoop dat alles verder goed gaat verlopen, maak me wel zorgen. maar ga toch uit van het positieve. Zie, dat jullie je tussendoor ook wel weer vermaken in de steden en op de eilandjes die jullie aandoen, en genieten van al het moois dat jullie tegenkomen.Hier is verder alles oké, herfsterig met veel regen en harde wind, maar ook mooie herfst kleuren. Hou jullie taai, geniet optimaal van de reis en veel liefs en een dikke knuffel van ons allemaal uit Sneek -
24 Oktober 2012 - 11:31
Monique:
Hoi Frans en Janny,
Jullie hebben wel wat te verduren gehad, storm, lekke waterleiding enz., maar jullie hebben ook veel gezien en genoten. Wij hebben net het zeilweekend Blocq van Kuffeler achter de rug met ivp stamppottenbuffet een indische maaltijd. Iedereen had goed zijn best gedaan. Wij waren met 3 boten, Boekanier van Cees, Dewi van Ruud en de nieuwe Fanfare van Herman. Afgelopen weekend met Joop meegevaren. Hij heeft de oude Fanfare van Herman gekocht en wij hebben de boot vanuit Lelystad naar haar winterstalling in Eembrugge gebracht. Een mooie tocht over de Randmeren.
Heel veel zeilplezier. groetjes,
Monique -
24 Oktober 2012 - 15:22
Ineke Van Der Jagt:
Dag Janny en Frans,
Het blijft avontuurlijk daar bij jullie. Gelukkig komt het tot nu toe allemaal weer goed. Maar het lijkt me soms best spannend zo niet angstig. Of hebben jullie daar geen last van?
Fijn te lezen dat jullie ook heel veel moois zien en genieten. Allerlei nieuwe mensen ontmoeten en dus internationale contacten opdoen. Als jullie terug zijn met de boot kunnen jullie wel een wereldreis gaan maken naar mensen in andere landen, die jullie tijdens deze reis hebben ontmoet. Kun je weer een jaar reizen.
Heb af en toe best best het gevoel van: ik wou dat ik op de boot zat en deze reis maakte. Het lijkt me geweldig. Dit is een ervaring die je hele leven meeneemt.
Hier verder alles goed. Wij hebben ook te maken met weer en wind maar dan dat van de herfst. Wel heel anders maar de natuur is hier ook erg mooi met prachtig verkleurde bladeren aan de bomen.
Houd jullie taai en tot horens/mails.
groet,
Ineke -
24 Oktober 2012 - 22:30
Roel & Jacqueline:
Hahaha, we liggen hier in Mindelo bij jullie aan de steiger. Grappig om jullie op deze manier te groeten. Goede wind en een mooie reis gewenst.
www.horizon.waarbenjij.nu
roel en jacqueline. -
24 Oktober 2012 - 23:15
Leo:
Prachtige foto's!
enne..... er wordt een meerling verwacht....
knipoog
Leo -
28 Oktober 2012 - 16:59
Annie:
Hee lieve mensen
Ik heb de foto waar ik om vroeg..., waar jullie gezichten op staan.
Prachtig, jullie zien er goed uit, lekker verkleurd, gezond en wel.
Dankje wel en vaker doen... foto erbij.
Het gaat jullie weer goed.
Liefs van Annie.